Hur jag arbetar

Innan du kommer till mig får du ett hälsoformulär som du fyller i hemma i lugn och ro. Detta ger mig en bild av dig och vilka problem du brottas med.
Jag har arbetat fram ett unikt program för att komma till botten med dina problem. Programmet utgår från fem grundstenar, 5T, som du kan läsa mer om här.Lite kort handlar det om att:Ta bort

Ta bort livsmedel som är kända för att trigga inflammationer som gluten, spannmål, vegetabiliska oljor, processad mat, tillsatser och mejerier. Individuellt kanske även nattskatteväxter, baljväxter, soja, kaffe, choklad, nötter och frön.

Tillföra
Tillföra näringstät, ren och läkande mat. Antiinflammatoriska livsmedel, fermenterade produkter samt stödjande och uppbyggande livsmedel. Efter en viss tids läkning återintroduceras livsmedel som först uteslutits.

Tillskott
För att stödja en läkning och balansera eventuella näringsbrister kan vissa tillskott rekommenderas. Jag tror generellt att maten ska stå för den allra största delen av läkningen då alla viktiga näringsämnen tillförs i rätt balans.

Toxiner
De flesta kan behöva hjälp med det toxiska överskottet och det kan göras på flera sätt. Även stress ses som toxisk.

Tålamod
Jag är medveten om att i dagens samhälle kan det vara svårt med tålamod men kroppen gör vad den kan om den får rätt förutsättningar.  pexels-yaroslav-shuraev-8851929jpg


Min filosofi är att tillsammans med kunden komma fram till vad som passar just dig. Man kan sätta skyhöga krav på sig själv men om man bara håller en kost i några dagar för att det blir för jobbigt, man inte vet vad man ska göra/äta eller hur man ska komma vidare - spelar det ingen roll hur länge eller mycket vi pratar. Det måste fungera i vardagen för att bli en hållbar livsstilsförändring.

För att komma tillrätta med orsaken till symptomen måste man låta kroppens läkning ta sin tid. Det är helt individuellt hur lång tid det tar och beror på just dina förutsättningar.Din kost och din läkning 
är din egenDu mår kanske bäst av att sätta upp delmål eller så är du en person som går "all in" och bara kör på. Det finns inget rätt eller fel. Att plåga sig själv och må dåligt över sina beslut eller val är inte heller bra i längden, då den stressen i sig kan förvärra läget.

Det handlar inte om snabba lösningar utan om att vända ett läge så att kroppen börjar läka istället för att bryta ner sig. Det gäller att se även de små framstegen man gör och inte stirra sig blind på målet. Det handlar också om att lära känna sin kropp, vad som fungerar och som inte fungerar och kunna tolka kroppens signaler.  Att äta bra och läkande mat

ska inte vara någon uppoffring.

Det både är gott & gör gott
Även om kosten har en stor betydelse, inte göra ätandet eller matlagningen till ett nödvändigt ont utan se näringen den ger oss, glädjen att laga mat tillsammans, det sociala och njutningen med alla våra sinnen. Du kommer garanterat lära dig en massa nya recept, råvaror, tillagningssätt och förhoppningsvis inspiration att utforska vidare matens betydelse för vår hälsa - både det fysiska och det mentala.