Intervju i tidningen Reumatikervärlden

För några veckor sedan blev jag intervjuad av reumatikerförbundets patienttidning, Reumatikervärlden.
Den främsta anledningen till detta var för att jag ville visa och inspirera andra att det faktiskt går att förändra sin situation. Jag sökte själv i början av min resa efter personer som läkt från sina kroniska sjukdomar och autoimmuna sjukdomar. I Sverige hittade jag tyvärr inte så många, faktiskt bara en enda. Som tur var fanns det massor utanför Sveriges gränser och då framförallt i USA. Jag hittade bloggar, böcker, youtube-klipp, föreläsningar och t.o.m. läkare som behandlade min sjukdom på ett helt annat sätt än det traditionella jag varit med om.

Efter detta öppnade sig en helt ny värld för mig och synen på kroniska sjukdomar och symptom är nu för mig för evigt förändrad.
Det som verkligen tilltalade mig var att istället för att enbart behandla symptomen, behandla orsaken till symptomen. Det är lite som att när brandlarmet går enbart stänga av det och inte släcka branden. Glöden ligger och pyr, dag ut och dag in, och då och då tar sig elden - larmet går igen (symptomen) och du försöker bara stänga larmet så du slipper höra eländet. Om du istället släcker branden (orsaken) kan du bli fri från symptomen för alltid!

Vill du läsa hela tidningen Reumatikervärlden 2016 nr 6, finns den som nätversion. 
Min artikel är på sidan 14-15.

Artikeln finns även inläst på Soundcloud att lyssna på här! Spår 14 "medlemmen".

Önskar Er alla lycka till med era hälsoresor!


22910638-sBHv4png