Amerikanska pannkakor

Det är ju så gott med pannkakor till frukost eller till helgbrunchen. Lätt att göra, väldigt mättande och smaken kan varieras beroende på vad man har hemma. Det gillas skarpt! Tips på roliga varianter hittar ni längst ner i receptet.




Ingredienser


3 ägg
1 msk smält kokosolja/ghee eller smör
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl nötmjölk (kokos, mandel, cashew)
1/2 dl kokosmjöl
1/4 tsk bakpulver/bikarbonat (kan uteslutas)
Nypa salt
Fett att steka i




Recept


Vispa äggen med det smäla fettet, vanilj och mjölken.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt.
Vispa ordentligt så alla klumpar försvinner.
Låt smeten vila 5-10 minuter.
Konsistensen ska vara ganska tjock och kan justeras genom att tillsätta mer mjöl (för tjockare) eller mjölk (om den ska bli lösare).
Stek små pannkakor på medelvärme i fett tills gyllene (receptet räcker till 6 små pannkakor).
Servera med färska bär, frukt, nötter, kokosflingor & kokosgrädde (det som finns hemma).




Tips


Tillsätt en halv mosad banan till smeten eller 2 msk nötsmör.
Krydda smeten med kanel eller kardemumma.
Gör härliga blåbärspannkakor genom att tillsätta 1 dl färska blåbär till smeten. Servera med rostade kokosflingor, citronzest och vispad kokosgrädde :)
Servera med egen gjord chiasylt & ringla honung över.
Ha kakao i smeten och servera med nötsmör och kakaonibs.



tempImage1Tgyqc_11zonjpg
Eller gör dom tunnare så räcker smeten till fler!