Banankaka

Ibland vill man ha en efterrätt eller nåt gott till fikat. Då passar denna banankaka perfekt!
 

Ingredienser


2 bananer + 1 till dekoration
4 stora ägg
50 gram kokosolja/ghee
6-10 dadlar
2,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kanel
1 tsk mortlad kardemumma
nypa salt
1 dl valnötter/pekannötter
Mandelspån


Recept


Mixa äggen, dadlarna och 2 bananer till en jämn smet
Smält kokosoljan/ghee och tillsätt äggsmeten
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till smeten
Hacka nötterna och blanda i
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i smeten
Skär 1 banan på längden i cm-tjocka skivor och lägg uppepå kakan
Strö på lite mandelspån
Baka i 175 grader ca 45 minuter (kolla så den ej är kladdig)
Njut!