Citron & kombucha gummies

Att göra eget lördagsgodis är både roligt och gott. Får man dessutom tag på sådana här söta formar av små nallebjörnar blir det extra kul! (inköpta på ebay).

Gelegodis används flitigt inom paleo, AIP och GAPS eftersom ingredienserna är tarmvänliga. Receptet går dessutom att variera i det oändliga, allt efter tycke och smak. Recepten brukar innehålla honung också men det har jag skippat för jag tycker inte det gör någon skillnad (destå bättre för insulinkänsliga).

Jag använder Great Lakes gelatin som är från gräsbetande nötdjur. Detta beställer jag från iherb.

Ingredienser


- 1 dl juice från pressade citroner
- 0,25 dl kombucha
- 1,5 msk gelatin


Recept


Värm citronjuicen & kombuchan tillsammans med gelatinet i en kastrull på medelvärme. Rör ut eventuella klumpar.
När gelatinet smält, häll upp i formar.
Låt stelna i kylen.

Som ni märker är det superenkelt att göra.
Jag fick olika färger av nallarna genom att använda olika mycket kombucha (använde mig av jordgubbskombucha därav färgen). Observera att slutvolymen alltid ska vara 1,25 dl juice (juice + kombuchan).
Godast blir de om de får stå i kylen i ca 1 vecka men ibland kan man liksom inte vänta... :)