Kokosbröd

Ett superenkelt bröd som går att variera med olika nötter, fröer och kryddor. Här har jag gjort ett med solrosfrön och ett annat med valnötter, pumpakärnor och chiafrön. Äter du strikt paleo använder du kokosolja annars kan du använda smör eller ghee.
Avnjuts helst nybakat men om det blir något över är det gott att rosta skivorna i ugn eller brödrost.


Ingredienser


- 5 ägg
- 1 dl kokosmjöl
- 1/2 dl kokosolja eller 50 g smör/ghee
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk äppelcidervinäger
- nypa salt
- 0,5 dl valfria nötter (här valnötter)

Topping: 0,5 dl solroskärnor/pumpakärnor/chiafrön och flingsalt



Recept


Sätt ugnen på 175 grader.
Smält kokosoljan till flytande (eller om du använder smör smält smöret alt. ghee).
Vispa äggen och tillsätt den smälta oljan/smör/ghee.
Tillsätt övriga ingredienser, rör ihop och låt smeten vila någon minut.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och fördela smeten i formen.
Toppa med frön och flingsalt.
Baka i ugnen tills brödet är torrt ca 20-25 minuter (känn med en sticka).
Njut!