Mjuk äppelkaka

En saftig äppelkaka med kanel & kardemumma. Mums!
Du kan själv anpassa till strikt paleo genom att använda ghee eller kokosolja men det går också bra med smör (om du tål det).
Ett knep är att använda nymortlad kardemumma, så köp aldrig mer färdigmalen utan köp kardemummakärnor och stöt dom själv. Gör sån skillnad för smaken!



Ingredienser


- 15 torkade dadlar
- 5 ägg (normalstora)
- 100 gram smör/ghee/kokosolja
- 2 dl mandelmjöl
- 3 msk kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk mortlade kardemummakärnor
- 1/2 tsk vaniljpulver
- nypa salt
- 5 små äpplen
- 1 msk kanel
- 1/2 dl flagad mandel



Recept


  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Mixa dadlarna och äggen med en stavmixer.
  • Tillsätt smält smör/ghee/kokosolja.
  • Blanda alla torra ingredienser (utom kanelen) och tillsätt till smeten.
  • Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
  • Skala äpplena och skär i klyftor.
  • Stek klyftorna en stund i fett (det du tål) och tillsätt kanelen. De behöver inte bli helt mjuka bara lite.
  • Lägg äppelklyftorna uppepå smeten.
  • Strö över mandelspånen.
  • Baka i ugnen ca 25-30 minuter. Känn med en sticka när den är klar.
  • Låt svalna en stund innan du lyfter ut kakan ur formen.
  • Ät & njut!

85928125-JlPB5jpg