Rawbollar

Ett enkelt och gott snacks som kan varieras med det du gillar.
Du kan använda olika typer av torkad frukt som dadlar, fikon eller aprikoser. Du kan smaksätta med rivet skal av lime eller citron. Använda olika typer av nötter samt rulla bollarna i kokos, gojibär, torkade blåbär/lingon, tranbär, nötter, kakao, frön eller pulver av bär. Bara fantasin sätter gränser :)
Jag brukar också använda receptet till botten när jag gör rawtårtor, cheececakes eller tryffeltårta.




Ingredienser


- 200 gram torkad frukt. Jag använder oftast dadlar.
- 150 gram nötter. Du kan rosta nötterna för ytterligare smak.
- 1 msk smält kokosolja
- 1,5 msk kakao, helst raw.
- nypa vaniljpulver
- nypa flingsalt




Recept


  • Hacka eller mixa nötterna grovt.
  • Mixa ihop dadlar, kokosolja, kakao, vaniljpulver och flingsalt till en kladdig deg. Tillsätt eventuellt mer kokosolja om degen känns för torr (kan tex bero på dadlarnas saftighet).
  • Lägg smeten i en bunke och tillsätt nötterna. Blanda ihop till en jämn deg.
  • Kyl smeten en stund så blir bollarna lättare att rulla. Ska du istället göra bars så klä en form med bakplåtspapper och tryck ut smeten i den.
  • Forma bollar och rulla i tex kokos.
  • Förvara i kyl.



85928121-fAsCGjpg
Rawbollar rullade i kokos, chiafrön, pistagenötter och gojibär.